Roig Orgànics podria donar un pas enrere i plantejar el projecte de la planta de compostatge de fems de gallinassa d’Aldover en un altre municipi. Segons ha pogut saber Canal Terres de l’Ebre, l’empresa ha rebut peticions d’altres municipis interessats en acollir aquest projecte i ja estaà estudiant la viabilitat de contruir-lo fora d’Aldover. Davant el revolt que ha generat el projecte entre els doverencs i doverenques, Roig Orgànics assenyala que no vol generar cap tipus de conflicte al municipi i subratlla que necessita el suport institucional i ciutadà per tirar endavant la planta.

L’empresa va presentar aquest dilluns un nou projecte allunyat de l’original. En lloc d’un gran femer obert de 9.000 m2 amb una bassa de lixiviats, proposava construir una nau tapada que no generaria residus líquids.

La resposta de l’empresa arriba un dia després de reunir-se el govern municipal amb els regidors del PSC i tres representats de la ciutadania on es va acordar fer un front comú d’oposició a la planta.

A la trobada, que va aixecar molta expectativa entre la població, es va acordar es convocaria un ple per aprovar una moció en contra del projecte. Per la part dels veïns es va acordar formar una plataforma contrària a de la planta.

 

Autor: