Els serveis hospitalaris de les Terres de l’Ebre segueixen molt tensats tot i el continuat descens dels índexs de propagació de la covid-19 a la regió sanitària. 69 persones estan hospitalitzades per covid – 15 a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, 12 a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, 3 a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, i 17 a l’Hospital Comarcal d’Amposta, a més dels 22 pacients covid que estan sent assistits a l’UCI-. “No podem abaixar la guàrdia perquè el problema és que la pressió assistencial és molt alta. Tenim molt bé l’índex de rebrot (Rt 0,69) i vol dir que les mesures han funcionat bé però la gent que entra l’UCI, entra per uns quants dies, i el servei està molt tensat”, ha insistit el delegat del Govern, Xavier Pallarès.

Pel que fa a les residències de gent gran, amb 7 brots actius i 84 positius, s’han fet ja els primers trasllats d’usuaris no contagiats a dos centres públics de Tortosa i Batea, una mesura “per donar oxigen” i facilitar la sectorització dels centres afectats. També la majoria de centres de dia tornen a estar oberts.

Finalment, en l’àmbit econòmic des del passat 12 d’octubre fins a aquest dimarts s’han sol·licitat a les Terres de l’Ebre 580 ERTO, 400 pel tancament provisional dels negocis i 180 per reducció de l’activitat.

Pallarés ha explicat que Salut està treballant “sense escatimar esforços i recursos” per enfortir l’atenció primària i que s’ultima el pla de desescalada i un pla específic per a les festes de Nadal que el Govern presentarà els pròxims dies.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.