Les obres de construcció de la plaça situada al davant de la catedral de Tortosa segueixen avançant. Actualment s’està duent a terme l’aixecament de les pilastres que han de sustentar l’estructura elevada, i a la vegada també s’està construint el forjat que delimita l’actuació amb l’avinguda de Felip Pedrell, segons que ha informat l’Ajuntament.

Paral·lelament, l’Ajuntament ja ha aprovat el projecte de museïtzació de les restes arqueològiques aparegudes durant les excavacions. El projecte permetrà recórrer els diferents vestigis localitzats, entre els quals destaca la muralla de la ciutat romana; edificacions de la ciutat andalusina de Turtuxa; l’àbsis de la primera catedral de la ciutat, d’època visigòtica; o la façana fluvial de l’època del Renaixement.

Aquesta setmana, l’alcaldessa Meritxell Roigé, acompanyada del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Enric Roig; el responsable del projecte i director de l’obra, Josep Camps; i membres de l’equip tècnic de l’empresa que du a terme les obres, Acsa Sorigué, han visitat l’actuació per veure’n l’avenç.

Roigé recorda que les restes localitzades tenen un elevat valor històric, i que el fet que la nova plaça permeta accedir a l’interior del subsòl per visitar el llegat patrimonial suposa “una oportunitat per conèixer amb més detall el passat de Tortosa”. Juntament amb això, l’alcaldessa remarca que l’execució d’aquesta obra permet “crear un important lloc de trobada al bell mig del centre històric i és la cirereta de la recuperació urbanística de l’entorn”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.