El Departament de Salut ha començat a derivar pacients de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa cap als centres hospitalaris del Camp de Tarragona arran de la pressió assistencial a la Unitat de Cures Intensives (UCI). En concret, des d’ahir divendres s’han traslladat dos usuaris a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i al Sant Joan de Reus. Segons el Departament, hi ha 73 persones ingressades per COVID-19 este dissabte, 20 d’elles a l’UCI. Al Verge de la Cinta, el de centre sanitari de referència a l’Ebre, resten cinc dels 29 llits habilitats disponibles. Pel que fa a les derivacions inverses de les urgències, el SEM ha traslladat 43 persones. D’aquestes, quatre a l’Atenció Primària, sis a la Clínica Terres de l’Ebre i la resta a l’hospital de Tortosa, Móra i d’Amposta.

La directora dels serveis territorials de Salut de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha fet una crida a la tranquil·litat davant els canvis recentment establerts a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre. Reclama l’ús del telèfon 061 per una avaluació prèvia i poder derivar al centre més adequat segons el nivell de complexitat. Lleixà també recorda que els serveis d’urgències segueixen oberts a tots els hospitals de les Terres de l’Ebre, tot i que el triatge dels casos més lleus es realitza a la Clínica Terres de l’Ebre. Per ara, l’Hospital Comarcal d’Amposta continua tancat durant la nit pel brot que els afecta. Finalment, la directora territorial fa una crida a l’ús responsable dels recursos sanitaris.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.