Protecció Civil de la Generalitat manté activat el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d’alerta per l’episodi de fortes pluges, per acumulació d’aigua i per fort onatge que va començar dijous a la tarda. Aquest divendres continua la possibilitat de superació, de forma local, del llindar per pluja acumulada de 100 l/m2 en 24 hores a les comarques de Baix Ebre, Montsià i Terra Alta.

La pluja registrada la nit de dijous a divendres ha deixat registres d’acumulació superiors als 100 l/m2 en alguns sectors de les Terres de l’Ebre, destaquen el parc natural dels Ports amb 156,2 l/m2, Rasquera amb 105 l/m2 i l’Observatori de l’Ebre amb 104 l/m2. Pel que fa a la intensitat, cal destacar que a Aldover s’han acumulat 90 l/m2, dels quals 48,4 litres han caigut en 30 min.

A Paüls, la forta pluja ha fet caure alguns murs de carrers i també hi han hagut despreniments de terra i pedres en diversos camins municipals, segons que ha informat l’alcalde Enric Adell (fotografia). Els aiguats també han tallat durant unes hores la c-12 al seu pas per Tortosa per inundacions.

Aquest dissabte, a partir del matí i fins la tarda es preveu que les precipitacions s’intensifiquin i puguin superar el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts de forma generalitzada. La precipitació anirà acompanyada de tempesta i és possible que doni lloc a fenòmens de temps violent.

Quant a l’estat de la mar, l’episodi de fort onatge continuarà aquest divendres i s’allargarà tot dissabte fins a la matinada, amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa) i afectant de manera generalitzada de forma extensa a tot el litoral català.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la mobilitat mentre duri l’episodi de fortes pluges.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.