L’Audiència Provincial de Tarragona ha absolt el militant de la Forja de la Ribera d’Ebre, Maurici Sabater, pel tall de l’autopista AP-7 a l’altura de l’Ampolla, durant la vaga general del 21 de febrer de l’any passat, en protesta a l’inici del judici del Procés.

El tribunal provincial ha resolt d’aquesta manera el recurs d’apel·lació interposat per la defensa de Sabater contra la sentència del Jutjat Penal número 2 de Tortosa. Aquesta sentència condemnava al militant de la Forja per un delicte d’atemptat a l’autoritat amb una pena de sis mesos de presó per haver llançat un pot de fum als agents de l’ARRO sense causar-los cap lesió.

Maurici Sabater ha celebrat la seva absolució i ha expressat que el seu cas s’emmarca dins de la repressió de l’estat contra l’independentisme.

Sabater ha explicat que abans del judici de Tortosa la Fiscalia li va oferir un acord de deixar el càrrec en un delicte per desobediència als agents en lloc del d’atemptat a l’autoritat. Maurici Sabater es va negar a acceptar aquesta oferta que rebaixava la pena de presó que li demanaven dels 2 anys als 6 mesos.

La Forja ha defensat que aquella protesta a l’AP-7 en tot moment va ser pacífica i que els manifestants van evitar les càrregues seient a l’asfalt de la via, atesa la dificultat d’accés a l’espai ocupat.

Autor:

Periodista