Recentment, l’Ajuntament de Tortosa ha netejat un dels espais fortificats històrics de la ciutat, el fortí d’Orleans. Una petició d’Amics dels Castells que aplaudeixen i que aprofiten per a reclamar millores a l’entorn per fer-lo més atractiu i visitable. Pots veure aquí com ha quedat el fortí després de la neteja i descobrir una mica l’origen d’este magnífic paratge tortosí.

El fortí d’Orleans forma part del tresor del patrimoni cultural català, dins la candidatura del castell de la Suda, les muralles i fortificacions de Tortosa. En les últimes setmanes, este espai històric ha millorat gràcies a una petició de l’associació dels Amics dels Castells a l’Ajuntament de Tortosa per tal de netejar la zona.

El fortí d’Orleans es va construir l’estiu de 1708, arran de la Guerra de Successió, pel duc d’Orleans, partidari del futur rei Felip d’Anjou, Felip V. La importància i necessitat de fortificacions com la d’Orleans va anar decreixent amb l’evolució de les guerres i les armes.

Amics dels Castells aposta per potenciar el coneixement del nombrós patrimoni tortosí amb propostes com realitzar un manteniment, incloure senyalització dels espais històrics i una o diverses rutes fotogràfiques a promoure per xarxes socials com Instagram entorn d’este conjunt emmurallat, que compta amb un total de sis quilòmetres i mig, dels majors a tot Espanya.

Enguany, Amics dels Castells està d’aniversari, arribant als 25 anys. Si la situació actual ho permet, realitzaran visites amb la col·laboració de l’historiador Roc Salvadó, gran coneixedor del fortí d’Orleans.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.