El volum d’aigua distribuïda pel Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha disminuït en un 13% durant els mesos de confinament i postconfinament, segons que ha informat el director gerent d’aquest ens, Josep Xavier Pujol.

El CAT ha valorat en xifres la distribució del volum d’aigua que ha concedit durant els mesos de pandèmia. Afirma que el consum, en especial durant els mesos d’abril, maig i juny del 2020, ha baixat substancialment, sobretot pel que fa a la distribució a indústries, on la rebaixa ha estat d’un 20%. Pel que fa al consum urbà, la mitjana dels 63 municipis adherits al consorci s’ha materialitzat en una disminució del 10%. La demanda, però, ha pujat durant els mesos de juliol i agost, especialment en municipis concrets on l’arribada de turistes locals s’ha notat amb l’augment de consum en segones residències.

Ara mateix, el balanç del que portem d’any se situa en un 13% menys del volum d’aigua consumit respecte a l’anualitat anterior. Si la situació epidemiològica es manté estabilitzada, el CAT calcula que la rebaixa aproximada a finals d’any es mantindrà entre un 10 i un 12%.

Amb tot plegat, el Consorci d’Aigües de Tarragona alerta que el consum de l’aigua es relaciona directament amb l’economia, i que aquesta davallada del volum distribuït mostra també la realitat de les empreses o del turisme d’aquest 2020.

 

Autor: