El govern espanyol col·laborarà en la retirada del monument franquista de Tortosa, segons que ha assegurat la la vicepresidenta Carmen Calvo en resposta a una pregunda formulada al Congrés per la diputada d’ERC, Carolina Telechea. Calvo ha explicat que l’informe preceptiu de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre és “positiu” i “col·laborador” amb la retirada del monument franquista de la capital del Baix Ebre.

En la interpel·lació que ha fet a la ministra Calvo durant la sessió de control al govern, Telechea ha recordat que “fa tretze anys que es va aprovar la llei de desmemòria històrica, una llei amb moltes carències que obligava l’Estat a retirar tota la simbologia franquista dels carrers, però tretze anys després, ni PP ni PSOE han demostrat gens d’interès a esborrar les restes del franquisme”.

La ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Històrica ha acabat la seva intervenció demanant al grup d’ERC el suport a la nova llei de Memòria Democràtica.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.