L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre organitza aquest dissabte, 10 d’octubre, un espectacle musical per inaugurar un dels equipaments municipals més emblemàtics: la Pista d’Estiu de la Societat, remodelada els darrers mesos. Les obres han permès adequar-la a la normativa de locals públics i duplicar l’aforament fins al miler de persones. Amb tot, la pandèmia, que no va permetre estrenar la pista de ball en la darrera festa major, farà que en aquest primer acte només hi puguin assistir un nombre limitat de veïns, respectant les mesures de seguretat per la COVID-19.

Els riba-rojans que vulguin ser-hi han de fer la inscripció prèvia la setmana vinent, a les oficines municipals, dilluns, dimecres i divendres, d’11 a 13 hores. La reserva, fins a esgotar existències, preveu una entrada simbòlica d’1 euro solidari amb el Projecte Emma d’investigació contra el càncer de mama. Per accedir a l’acte, caldrà presentar el tiquet segellat per l’Ajuntament. L’accés al recinte serà esglaonat i per grups de convivència, segons quedi establert en la inscripció.

La inauguració de la Pista d’estiu comptarà amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que visitarà així unes obres que l’ens provincial ha contribuït a finançar. Aquesta és una de les obres més importants que es durà a terme en aquest mandat, i s’hi ha invertit més de 200.000 euros. Els assistents podran conèixer de primera mà la profunda reforma realitzada a la pista exterior del ball, així com el mural gegant que ha realitzat l’artista riba-rojà Albert Bonet. L’antic escenari i les llotges han estat demolits per donar pas a un espai diàfan amb un escenari més ampli a només 8,0 m del terra, amb el qual no caldrà llogar l’ampliació per acollir les orquestres de festa major.

La Pista de Ball és un equipament emblemàtic construït als anys seixanta del segle passat pels mateixos veïns del poble, organitzats en el que llavors era la Societat Recreativa la Llum del Dia. La seva titularitat va passar a ser municipal l’any 2013. Les obres d’adequació se sumen a les que s’han dut a terme al bar-restaurant i la sala del cinema de la mateixa Societat l’any 2014, i el bar dels jubilats el 2017; i a les que està previst tirar endavant al restaurant del Poliesportiu els pròxims mesos, també per ajustar-ho a la normativa actual.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.