L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha recollit va recollir aquest dilluns al Palau de la Generalitat, la Creu de Sant Jordi concedida a la Banda Municipal de Música d’Alcanar (BMMA) pel seu treball pel país i per la cultura.

Segons la Generalitat, la trajectòria de la BMMA “la converteix en una de les bandes municipals més antigues de Catalunya i amb més tradició, així com un clar exponent de l’essència del moviment de bandes de música de casa nostra que, directament o indirecta, han fet possible que el país mantinga i faça créixer la manifestació musical de la cultura popular”.

Roig ha destacat emocionat que “haver rebut aquest distintiu és un orgull amb majúscules, ara som la banda amb més tradició de Catalunya i tenim la Creu de Sant Jordi 2020”. I ha recordat amb agraïment que tots aquests anys d’història “no haurien estat possibles sense el sentiment que caracteritza els músics i els seus familiars, el públic i els diferents directors. Quan recollia el premi no podia deixar de pensar en tots ells i elles”.

“Malgrat que, a causa de la covid-19, l’acte ha estat auster i la Banda Municipal de Música d’Alcanar no hi ha pogut actuar, és un moment molt emotiu i de gran celebració per a tots els músics, les seues famílies i també per al conjunt de la ciutadania”,  ha recalcat el director de la Banda, Pascual Arnau.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.