L’exdelegat del govern a les Terres de l’Ebre i antic dirigent de CiU assegura en un article que publica aquest divendres l’ebredigital que l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, “s’ha equivocat amb totes les grans decisions” de partit.

En l’opinió que ha escrit amb motiu de l’anunci fet per Artur Mas de continuar al PDeCAT i no donar el pas cap Junts, Sancho concreta quines han estat “les grans equivocacions” de Mas: “La convocatòria d’eleccions amb el famós i pactat ‘President posi les urnes’; el fi de CiU i el mal gestionat traspàs de CDC amb el naixement d’un nou partit amb el nom i contingut canviat per un congrés que no va saber controlar; el famós pas al costat, cedint a les pretensions de la CUP sense cobrar cap peatge polític ni traspàs ideològic; i una posterior gestió reclamant unitat mentre el seu entorn liberal i moderat ha acabat fundant fins quatre partits, tots reclamant la seva figura i trajectòria”.

Des del punt de vista de país “la cosa canvia” assegura l’exdelegat del govern. Sancho reconeix en l’article d’opinió que Artur Mas “va saber tensar la corda i generar una dinàmica que va posar l’Estat en una difícil tessitura; va dur les forces catalanistes a una exitosa reformulació entorn a una idea de ‘dret a decidir’; i va ser l’artífex d’una momentània unitat estratègica que va desembocar amb la important victòria de l’1 Oct, moment en què es va fer palesa la veritable naturalesa ‘conservadora i poc democràtica’ d’un règim, el del 78, corcat pels poders econòmics, judicials, policials, polítics i territorials personalitzats en un rei proper a les tesis de Vox i avalador d’un Estat per sobre del drets del ciutadans”.

Podeu llegir íntegrament l’article d’opinió de Francesc Sancho en aquest enllaç.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.