El gran volum de turistes sense precedents d’enguany a la Platja del Trabucador presenta un problema mediambiental. En un any on la platja ja no té 6,5 km a causa dels estralls del temporal Glòria, la gent s’acumula a banda i banda de la barra. Un espai protegit on hi ha cartells que recorden el que no es pot fer com acampar de les 9 de la nit fins a les 9 del matí, anar amb els gossos sense corretja, estacionar només al costat del camí o endur-se la brossa. Normes poc respectades. Com l’última. I per això, ja fa un mes que es va engegar una campanya per recordar que cal emportar-se la brossa a casa perquè les persones que no ho facin s’enfronten a unes multes de 400 euros.

A més de maltractar el medi ambient, l’increment de turistes també  pot causar danys greus a les espècies que habiten al Parc Natural del Delta, ja que hi ha hagut casos on la ciutadania no ha respectat les zones protegides.

Enguany, de fet, és un any sense precedents pel que fa al turisme al Delta on molts turistes han escollit aquest indret per fer les seues estades i les ocupacions a municipis com la Ràpita són del 100%.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.