El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Deltebre ha convocat aquest dimecres una roda de premsa per valorar diversos temes d’actualitat així com les properes accions que emprendran a l’inici del curs polític al setembre. En aquest sentit els republicans s’han mostrat molt crítics amb la mesura del ministeri d’Hisenda del govern espanyol, una mesura que consideren un “nou espoli a les finances dels consistoris” i un “abús de poder” envers els ajuntaments, ja que no podran revertir els diners estalviats als seus municipis en el veïns i veïnes, tenint en compte la crisi social i econòmica arran de la Covid-19. Per ERC Deltebre no es pot permetre de forma reiterada que l’Estat trepitgi les competències municipals, tal com està fent amb aquesta nova mesura. En aquest sentit, “des de Deltebre no hem d’estar disposats a fer de petites gestories de serveis i limitar la nostra veu i els nostres posicionaments polítics” ha expressat el portaveu republicà Joan Alginet.

En aquesta línia també s’han referit a la decisió del govern espanyol d’autoritzar transvasar aigua de l’Ebre a Cantabria. Una decisió que no comparteixen i que combatran com a partit amb tots els mitjans possibles . Alginet insta al govern de Lluís Soler a ser un dels municipis capdavanters en la defensa de l’Ebre i a tenir una actitud proactiva en el front institucional. “El govern espanyol mentre maquilla algunes accions al delta, aprova transvasar aigua i per tant debilitar el tram de l’Ebre.  El delta necessita accions, no transvasaments” ha expressat Alginet.

Finalment Alginet ha posat en valor l’actitud de la ciutadania de Deltebre en els últims mesos així com la decisió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre en suspendre tots els actes previstos. “No ens podem relaxar, el virus malauradament encara està present. A totes i tots ens dolen molt les Festes Majors, però ara és quan hem de donar exemple de prudència i d’evitar aglomeracions”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.