L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han mantingut una reunió de treball bilateral. La trobada s’ha fet de forma telemàtica i ha reunit els principals representants de les dues entitats municipalistes.

La reunió tenia un doble objectiu: d’una banda, seguir caminant en el compromís de totes dues entitats per seguir construint la veu única del municipalisme català, tal com totes dues bandes es van comprometre a l’inici del mandat municipal. I de l’altra, l’impuls en les línies d’actuació i posicionaments per afrontar la reactivació socioeconòmica de tots els pobles i ciutats del país. En aquest sentit, les dues entitats municipalistes són conscients que cal unir esforços per superar l’actual context de crisi i que els ens locals necessiten major suport, sobretot, econòmic del Govern espanyol i català. De fet, el passat 17 de juliol al Parlament de Catalunya, tant l’ACM com l’FMC en el marc de la Comissió d’Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques, van reclamar més recursos i mesures perquè els municipis puguin afrontar la reactivació després de la pandèmia.

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el municipalisme sempre ha de treballar unit, i més en moments de dificultat com els que estem vivint, on hem de prestar el màxim servei a les nostres veïnes i veïns”.

La presidenta de l’FMC i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha declarat que “les dificultats que estem vivint aquests mesos ens ensenyen que hem de treballar tots junts, cadascú des de la seva singularitat, i el món local, amb tota la seva diversitat, ha de tenir una veu única”.

A la reunió per part de l’ACM hi ha participat el president, Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, el secretari general adjunt, Sergi Penedès, els vicepresidents i vicepresidentes Josep Caparrós, Àstrid Desset, Mercè Bosch, Xavi Paz i Sergi Pedret, així com el president del Fòrum Comarcal, Joaquim Colomer. Mentre que per part de l’FMC hi ha participat la presidenta, Olga Arnau, el secretari general Magí Rovira, les secretàries generals adjuntes Roser Colomé i Susanna Mérida, i els vicepresidents i vicepresidentes Alba Pijuan, Eduard Rivas, David Bote, Xavier Fonollosa i Lluís Mijoler.

Aquesta és la segona reunió bilateral entre totes dues entitats municipalistes, que s’han compromès a seguir treballant per la unitat del municipalisme català.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.