L’actuació del grup espanyol Patax, integrat per vuit membres de diferents nacionalitats, ha donat aquest dijous el tret de sortida a la XXVII Mostra de Jazz de Tortosa. El govern municipal i l’organització del festival no han volgut deixar passar l’oportunitat de dur a terme una de les activitats culturals més destacades dels estius a la ciutat tot i la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Fins al 15 d’agost s’han programat 23 concerts en diferents espais de la ciutat. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reivindicat la doble aposta del govern, potenciant la cultura i dinamitzant el sector de la restauració. “El festival constitueix una eina molt important per dinamitzar l’activitat econòmica, especialment la vinculada a l’hostaleria, a la vegada que s’ofereixen propostes als turistes que aquests dies puguen visitar la ciutat”, ha dit Roigé.  “Des del primer moment aquest govern ha fet una aposta per la #CulturaSegura, som conscients que el sector cultural viu moments molt complexos per la paràlisi provocada per aquesta situació”, ha remarcat. 

El regidor de Cultura, Enric Roig, ha tornat a demanar “prudència” a totes les persones que participen en qualsevol de les activitats previstes. “Hem sabut trobar l’encaix per poder fer la Mostra malgrat les circumstàncies actuals, però cal que tothom siguem conscients que no ha acabat i que cal que siguem curosos”, ha afegit el regidor. 

Aquesta edició de la mMostra ha previst totes les mesures necessàries per garantir les condicions de seguretat necessàries per a les persones, atesa l’actual situació de pandèmia. Per aquest motiu, tots els recitals tenen lloc en espais a l’aire lliure i amb l’aforament limitat. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.