El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimarts la convocatòria de la novena edició dels premis de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) per al foment de la projecció de les Terres de l’Ebre.

Aquests premis tenen per objectiu fomentar i impulsar la projecció de les comarques ebrenques i alhora reconèixer la creativitat i esforç de l’alumnat que presentin treballs elaborats amb una qualitat de continguts, anàlisi i aprofundiment suficientment acreditats per esdevenir un projecte coherent i d’interès socials que permetin conèixer millor la realitat i les perspectives de futur de les Terres de l’Ebre. Així, els treballs que optin als premis han de tractar sobre qualsevol àmbit temàtic (medi natural, història, economia, art i patrimoni, etc.) relacionat amb les Terres de l’Ebre i amb el seu desenvolupament.

En aquest sentit, fins al 14 d’agost l’alumnat dels centres educatius de les Terres de l’Ebre que cursen Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Superior i, també aquell alumnat ebrenc de la resta d’instituts de Catalunya o a l’Institut Obert de Catalunya (IOC), poden presentar els seus treballs.

En concret, les persones participants als Premis IDECE han de presentar el treball en paper, en CD o en llapis de memòria USB i el sobre que l’acompanya, amb el formulari normalitzat, de forma presencial a la seu de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, plaça de Gerard Vergés, 1, 43500 Tortosa.

Els guardonats amb els Premis IDECE tindran una aportació econòmica: el 1r premi 1.500 euros; el 2n premi 1.000 euros; el 3r premi 700 euros i el 4t 500 euros. A més a més, l’IDECE considerarà la possibilitat de publicar, en paper, el treball que hagi obtingut el primer premi.

Amb tot, els Premis poden declarar-se deserts si el jurat considera que els treballs no reuneixen els mèrits suficients per ser guardonats.

El jurat està format pels representants dels departaments d’Ensenyament; de Territori i Sostenibilitat; d’Empresa i Coneixement, i de Joventut de les Terres de l’Ebre, juntament amb dues persones representants de l’IDECE: el director que actua com a president i una tècnica que actua com a secretària.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.