Efectius de la Policia Local de Tortosa han fet al llarg de la nit d’aquest dissabte a diumenge, diverses inspeccions a establiments i zones d’oci nocturn de la ciutat, així com a espais públics on s’havien concentrat persones per consumir alcohol a l’aire lliure. 

Segons l’Ajuntament, un dels objectius principals ha estat “comprovar i assegurar que es respectaven les ordres de distanciament entre la clientela i l’ús de mascaretes per a la prevenció de l’expansió de la covid-19, així com detectar altres possibles infraccions que es puguessen estar produint”

L’operatiu més gran ha tingut lloc en un pub musical situat al carrer Ramon Berenguer IV. En coordinació i amb l’actuació conjunta amb el cos de Mossos d’Esquadra, l’operatiu ha mobilitzat més d’una cinquantena d’agents dels dos cossos policials. La intervenció ha tingut com a resultat la detenció d’una persona sobre la qual hi havia una ordre judicial de recerca i captura per agressió sexual; la identificació de més d’una seixantena de persones; quatre trasllats a dependències policials per a identificació; una denúncia relacionada amb el consum de drogues a l’exterior del local, així com una denúncia per tinença d’armes prohibides, i una per desobediència. 

A més a més, a l’exterior del local s’han aixecat cinc actes a persones que no portaven la mascareta per previndre el contagi de la covid-19 i sis denúncies pel mateix fet a l’interior de l’establiment. Així mateix, també s’ha aixecat una acta al local per permetre l’existència de persones ballant sense mantindre la distància de seguretat per a la prevenció del coronavirus. 

Una altra de les inspeccions efectuades ha tingut lloc a un local situat a la carretera de la Simpàtica, a tocar de l’ermita de Mig Camí, on les setmanes prèvies s’havia observat, a través de vídeos i fotos difosos per xarxes socials, que la clientela no hi mantenia el distanciament. A la inspecció, duta a terme en dos moments diferenciats de la nit, no s’ha detectat cap incompliment significatiu relacionat amb la protecció de la pandèmia. La inspecció de la Policia Local, però, sí que ha aixecat una acta per l’incompliment de la llicència d’activitat. 

Al llarg de la nit, els efectius de la Policia Local també han dut a terme intervencions a diversos punts on es concentren jóvens per beure alcohol a la via pública. En un d’aquests punts, a l’exterior del pavelló firal de Remolins, s’ha detectat un gran nombre de persones. L’actuació de la Policia Local ha dissolt la concentració sense incidents. Els agents també han dissolt una altra  concentració a l’ermita de Sant Bernabé. En aquest cas, però, també s’ha aixecat una acta per tinença d’estupefaents, el comís de dos instruments perillosos i una acta per no portar mascareta. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.