Els XXII Premis de la crítica d’Arts Escèniques han atorgat una menció especial a Deltebre Dansa. En una gala retransmesa per YouTube, Roberto Olivan, Mar Moreno i Núria Martí han rebut el reconeixement. El guardó físic, però, s’espera ser lliurat presencialment en una festa a la Villarroel a la tardor.

El jurat dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques va homenatjar ahir amb una menció especial al Deltebre Dansa per la trajectòria del festival. Roberto Olivan, fundador i director artístic del festival, va rebre el premi de la mà del periodista i crític del Núvol.com, Oriol Puig Taulé, acompanyat per part de l’equip de Deltebre Dansa: Núria Martí, directora de producció, i Mar Moreno, productora executiva.

Durant el seu discurs, Roberto Olivan va remarcar la importància de rebre aquest guardó al tractar-se “d’un reconeixement especialment rellevant perquè ens l’atorga la crítica especialitzada. Professionals que entenen les arts escèniques, que coneixen el Deltebre Dansa i que han sabut valorar el treball i l’esforç ingent que hi ha al darrere d’un festival”. També va destacar l’essència del projecte que no és altra que “crear ponts entre les persones, la cultura i les arts, per fer aflorar aspectes de l’ésser humà que només es transmeten amb la química que es genera en un festival com Deltebre Dansa”.

Olivan va aprofitar també per reivindicar el paper del festival i la cultura com a espais per “repensar la societat, especialment ara que ens cal una revisió de valors i dinàmiques que no acaben de funcionar” i va afegir que “les arts són una eina bàsica per a la reflexió i la transmissió de pensament i per això mateix són importants”. Finalment va agrair la dedicació i la il·lusió de tot l’equip que ha fet possible que “el que va començar sent un desig personal, tiri endavant, arribant als 15 anys d’història com un festival de referència internacional”.

Excepcionalment, la gala va realitzar-se a través de Youtube i de manera no presencial per les restriccions de seguretat imposades per la crisi del coronavirus. L’acte, conduït pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí. Tanmateix, està previst que el lliurament dels guardons de forma presencial es face a la tardor en una festa a la sala Villarroel de Barcelona, amb la data per determinar.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.