La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla, en el marc del pla de compromís adquirit per cuidar el medi ambient del municipi, ha instal·lat quatre minideixalleries urbanes que serveixen per reciclar petits objectes que no es poden llençar als contenidors de recollida selectiva i que, per a un correcte reciclatge, s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal.

Aquestes minideixalleries estan instal·lades a quatre punts estratègics del municipi per donar la cobertura més gran possible a tota la població. Aquests llocs són: la plaça dels Països Catalans, la plaça Hort de la Florit, la urbanització de Cap-Roig i la urbanització d’Ampolla Mar.

Les minideixalleries disposen de set boques diferenciades on es poden dipositar piles, bateries de petits electrodomèstics i petits aparells electrònics com telèfons mòbils, càmeres de fotos, bombetes convencionals, bombetes LED, CD’s, DVD’s, entre altres elements que continguin components altament contaminants.

La nostra idea és que aquests contenidors de recollida selectiva s’adaptin completament a l’espai urbà i al mateix temps que permetin reciclar fins a set petits residus diferents”, explica Meritxell Faiges, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla. “Amb la instal·lació d’aquests elements pretenem facilitar el reciclatge entre la ciutadania i evitar que s’hagin de desplaçar fins a la deixalleria municipal, situada a les afores de la població, per reciclar aquests productes”.

Emmarcat en el mateix pla, en les pròximes setmanes també s’instal·laran als accessos de les platges de l’Arenal, les Avellanes i Cap-Roig tres compactadores de llaunes de beguda, amb l’objectiu que a través de la compressió de les llaunes, aquestes puguin tenir el tractament de reciclatge idoni. “Hem escollit aquests punts perquè són els espais urbans on més es consumeixen begudes enllaunades. Hem valorat que posant aquestes compactadores serà un incentiu per fomentar el reciclatge i evitarà que es llencin les llaunes al mar”, segons la regidora de Medi Ambient.

Aquestes compactadores de llaunes han estat cedides per l’empresa Estrella Damm a través d’una campanya que està duent a terme per fomentar el reciclatge de llaunes.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.