Els alcaldes d’Arnes i Prat de Comte i el cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, Joaquim Miralles, Joan Josep Malràs i Joaquim Ferràs, respectivament, -tots tres de JxCAT- han reclamat al Departament de Salut la reobertura del CAP d’Horta de Sant Joan i els consultoris locals.

Tots tres s’han mostrat “molt sorpresos” per la “falta de sensibilitat del Departament de Salut amb el territori” i han reclamat “la reobertura total del CAP d’Horta de Sant Joan”. “A la zona sud de la comarca de la Terra Alta, ens trobem que, tant Arnes com Horta, estan a més de 30 minuts de distància amb el CAP més proper, el de Gandesa”, ha apuntat Miralles.

“A Prat de Comte, a més de la distància, tenim l’agreujant de no comptar amb transport públic per poder arribar-hi”, ha explicat Malràs. Segons els càrrecs electes de JxCAT, es tracta de zones amb una població cada cop més envellida, la qual necessita més atenció i facilitat de mobilitat per poder ser atesos. Per això “des de Junts per Catalunya reclamem que el CAP d’Horta de Sant Joan torni a estar operatiu tal i com ho estava abans de la Pandèmia de la Covid-19”, han afirmat tots tres.

Degut a la emergència sanitària pel COVID-19, els consultoris mèdics locals d’Arnes i Prat de comte van deixar de prestar servei als municipis per centralitzar l’atenció al CAP de Gandesa. “Ara, que hem entrat en la fase 3, i amb les bones estadístiques de la comarca i d’aquests dos municipis en especial, amb zero afectats, demanem la reobertura dels consultoris mèdics locals en les mateixes hores i dies de la setmana”, ha reclamat Miralles. “S’ha de donar servei als veïns i veïnes de tots els municipis i que no hagin que desplaçar-se innecessàriament fins a una altra població per poder ser atesos”, ha apuntat.

“Som conscients que s’ha realitzat algunes proves puntuals al consultori quan ha estat necessari, però cada cop són més les necessitats dels nostres veïns” ha dit Malràs. “A més d’aquestes actuacions, s’ha de restablir el més aviat possible l’activitat amb tota normalitat d’aquests consultoris mèdics locals, deguda la gran necessitat que tenim”, ha conclòs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.