L’Ajuntament d’Amposta ha decidit suspendre les Festes Majors d’Amposta, previstes del 7 al 16 d’agost, i també les del Poble Nou, i programar activitats alternatives durant els mesos de juliol, agost i setembre.  La voluntat de l’equip de govern és  fer activitats sense aglomeracions que “siguin un motor econòmic per a la ciutat”. Així ho ha anunciat aquest dijous l’alcalde, Adam Tomàs, després d’una Junta de Portaveus extraordinària on s’ha traslladat als grups de l’oposició la necessitat de replantejar el model festiu per aquest 2020 davant la pandèmia de la Covid-19.

“És evident que no és factible fer les festes tradicionals en la situació actual i per això, fa setmanes que treballem en la forma de reformular les Festes Majors i adequar-les a la situació que estem vivint”, explica Tomàs. “Aquesta setmana hem acabat de refermar la decisió després d’una reunió amb altres municipis on fan festes amb bous que també manifestaven la necessitat de cancel·lar els esdeveniments festius”, ha afegit. “Dilluns tenim previst reunir-nos el consell d’alcaldes del Montsià per acabar de tractar aquest tema i des d’Amposta els traslladarem aquesta decisió”, avança l’alcalde, qui afegeix que també s’ha parlat amb entitats que participen activament de l’organització d’actes festius sobre el tema i comprenen la decisió.

“Quan fem festes durant deu dies, concentrem a molta gent en pocs espais durant pocs dies”, diu l’alcalde. “El que volem ara és fer un esponjament de les activitats al llarg de tot l’estiu per evitar aquesta concentració”, assenyala. Així, l’Ajuntament ja treballa amb una programació d’activitats culturals, lúdiques, gastronòmiques i festives que començaran l’1 de juliol i s’allargaran fins al 30 de setembre. La voluntat d’aquesta programació és dinamitzar econòmicament la ciutat. Així, les regidories de Festes, Cultura, Turisme, Joventut i Comerç i Mercat Municipal estan ja treballant amb aquesta programació que inclourà activitats com cinema a la fresca, rutes de tapes, foraestocs, i música en directe, entre d’altres. “Optimitzarem al màxim els recursos econòmics i realitzarem aquelles activitats que, d’una forma o una altra, revertiran econòmicament sobre la ciutat i complint sempre amb les mesures de seguretat i protecció establertes”, ha indicat Tomàs.

La suspensió de les Festes Majors suposa cancel·lar activitats com el pregó de festes, el Concert de Bandes a la plaça de l’Ajuntament, la proclamació dels i les representants de les entitats, els actes taurins o el castell de focs artificials.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.