L’Alabès Glorioses ja treballa de cara al curs 2020/21 a la categoria de Primera B la temporada vinent. Emma Martín, que es troba en procés de recuperació de la lesió que va patir al genoll, seguirà una temporada més a terres basques.

Després de la seva segona temporada com a jugadora de l’Alabès, Emma tot i veure truncada la seva trajectòria per la lesió al genoll que li va privar de participar amb la selecció espanyola sub-19 amb qui havia estat convocada per primer cop, la temporada 2020-2021 tornarà a vestir la camiseta blanc-i-blava.
Tant Emma com Mery (les dues lesionades del genoll) es van conscienciar durant aquest confinament que hem hagut de viure durant més de dos mesos. Abans que la societat es confinés en els seus domicilis, les dues jugadores van prendre per bandera un concepte, el de resiliència, quan van ser coneixedores de les seves respectives lesions que els mantindrien apartades del verd durant, almenys mig any. Potser aquesta fortalesa mental amb la qual van afrontar la nova situació els està permetent no perdre el focus en aquestes setmanes tan complicades.

El seu company de viatge, instructor i, a vegades, psicòleg fins i tot, no és un altre que Beñat Díaz de Guereñu. El re adaptador físic del primer equip femení està mantenint videoconferències diàries amb totes dues jugadores per a supervisar i controlar en tot moment les seves rutines de rehabilitació com es pot veure al següent vídeo.

La crisi de la COVID-19 ha passat factura, també, al futbol femení. D’aquesta manera les Glorioses han hagut d’acomiadar una temporada plena de moments bons i dolents després de comunicar la Federació Espanyola de Futbol que donava per acabada la temporada el passat 20 de maig, amb l’equip de Mikel Merino en cinquena posició amb 41 punts (a set tan sols del capdamunt de la classificació que ocupava en el moment de l’aturada el conjunt filial de l’Athlètic de Bilbao, proper rival del conjunt blanc-i-blau en el derbi davant les “lleones”) després de sumar 12 victòries, 5 empats i haver encaixat 5 derrotes. Restaven 8 partits per donar per liquidada la lliga.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.