Aquest diumenge ha mort Javier Martínez Palacio, fill adoptiu de Tortosa i director del centre associat de la UNED a Tortosa entre 1975 i 2007, any en què es va jubilar.
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha donat el condol a la família i ha remarqcat que “sempre li haurem d’agrair la seva dedicació i implicació amb el centre de la UNED”.

Martinez Palacio, nascut a Madrid l’any 1939, també va ensenyar a la Universitat de Texas (Austin), Pennsylvania State University i a la Universitat d’Illinois (Urbana), entre altres universitats americanes.

Va publicar nombrosos treballs sobre escriptors espanyols i hispanoamericans a Insula, Qcuadernos Hispanoamericanos, El Urogallo i Sin nombre. Va col·laborar també en Barojiana (Taurus, Madrid) 1972 i és autor de l’antologia crítica Pío Baroja, (Taurus, Madrid), 1975 i de La Generación de 1898 según las memorias de Don Pío Baroja (UNED-Tortosa) 1.999.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.