La junta directiva de la Societat de Caçadors del Poble Nou encapçalada pel seu president, Josep Sancho, així com un grup de voluntaris, es van passar tot el diumenge gestionant el medi natural per afavorir la supervivència dels ànecs, ja en el procés final de la nidificació. Les rampes artesanals que han construït els últims dies, amb una planxa de fusta i un ferro que actua de suport, s’han anat instal.lant al llarg de tot el terme d’aquesta EMD d’Amposta per a que les cries de les àdenes, que habitualment entren als canals de reg, puguen evacuar-se i no ser així un objectiu fàcil per als depredadors, especialment els agrons, espècie que ha crescut en població els últims anys.

Aquesta és una acció que la societat del Poble Nou, una de les més actives del delta tot i que no arriba als dos cents socis, porta a terme per quart any consecutiu. El motiu és que l’actual junta directiva, renovada i amb una mitjana d’edat de poc més de 40 anys, està força concienciada de que els caçadors són “els principals, o com els que més, gestors del medi natural”, com defensa el seu president, Josep Sancho, gestor de professió i una persona molt coneguda i popular al Poble Nou. Val a dir que aquestes rampes, que són molt útils per salvar la vida de les cries dels ànecs, no són una norma dictamidada per cap administració, sinó que es tracta d’una iniciativa enginyosa dels caçadors del Poble Nou. Una entitat que al llarg de l’any realitza altres activats i accions d’una nova manera d’entendre la caça, en la qual el caçador s’implica en la gestió: des de la neteja de les llacunes (L’Encanyissada i la Tancada) fins la neteja i retirada de plàstic i cartutxos.

Periodista.