El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha convocat aquest dimarts els ajuts per recuperar la capacitat productiva del sector pesquer i aqüícola fortament afectat pel temporal Glòria, que va tenir lloc el proppassat mes de gener.

El pressupost destinat a aquestes ajudes puja a 2.100.000 euros. la convocatòria habilita per al sector aqüícola (tecnologia aplicada a la cria, reproducció i cultiu de les espècies que viuen en l’aigua salada o dolça), ajuts a fons perdut per a la restitució del potencial productiu per les tipologies de despeses següents: Fins a un màxim del 100% de despeses pel subministrament de les infraestructures, els equipaments i les instal·lacions productives, i fins al 20% de les despeses efectuades en concepte de costos de personal per a la realització de les inversions.

Complementàriament, s’estableixen compensacions de les càrregues financeres per operacions de finançament amb l’Institut Català de Finances (ICF) per a projectes d’inversió per atendre la recuperació de l’activitat de les empreses aqüícoles que hagin resultat afectades pel temporal Glòria.

En el cas de les persones propietàries i/o armadores d’embarcacions pesqueres amb port base a Catalunya, s’habiliten ajuts a fons perdut per la compra dels ormeigs i arts passius perduts o danyats a causa del temporal en format unitari o complet, i la de les diferents parts que els componen (caps, malla de plàstic, boies, morts, tub de PVC, xarxa, mosquetons, fil, pals de senyalització, etc.).

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.