Diversos municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, coincidint amb l’inici de la Setmana Santa, han blindat els accessos amb controls policials per barrar el pas a persones que volien passar el tercer cap de setmana de confinament a les segones residències. Segons diversos alcaldes consultats per l’ACN, s’han sancionat pocs ciutadans per saltar-se les restriccions. En el cas de l’Ametlla de Mar, les denúncies han disminuït un 80% respecte al cap de setmana passat. A El Vendrell, per exemple, s’han denunciat 40 persones i només tres d’elles estaven relacionades amb desplaçaments indeguts. Els batlles mantenen la crida de quedar-se a casa i agraeixen el civisme de la majoria de ciutadans.

A les Terres de l’Ebre, els cossos policials han intensificat els controls a les principals entrades dels municipis. A l’Ametlla de Mar per evitar els desplaçaments s’han tallat dos accessos secundaris de la banda nord, per la urbanització de Calafat i també per la zona dels Acampadors, així com pel sud amb el límit amb el Perelló. A més, l’equip de govern ha reforçat amb una patrulla addicional el dispositiu de la policia local i ha decidit utilitzar un dron per millorar el patrullatge.

L’alcalde, Jordi Gaseni, ha afirmat que les sancions han disminuït un 80% aquest cap de setmana en comparació amb el passat. Segons el batlle, els residents de les segones residències fa temps que s’han desplaçat i confinat al municipi. “Serem molt durs amb les restriccions i no ens tremolarà la mà per utilitzar les sancions i les eines al nostre abast per controlar la situació i mantenir la població ben allunyada del contagi del coronavirus“, ha assenyalat Gaseni.

Més cap al sud, a Sant Carles de la Ràpita, només es pot accedir al nucli urbà per l’entrada nord de la població -per l’antiga N-340. A l’espera de l’informe policial, l’alcalde Josep Caparrós ha assegurat que els operatius policials han estat efectius, però ha lamentat la picaresca d’alguns dels propietaris de les segones residències, perquè han avançat els desplaçaments a entre setmana per accedir al municipi. “Em preocupa i m’indigna una mica, fa moltes setmanes que s’estan donant els mateixos missatges, no hauríem d’arribar a l’extrem d’haver de tancar tots els accessos“, ha lamentat. Malgrat tot, Caparrós ha agraït que la gran majoria de la ciutadania estigui respectant les ordres de confinament. El dispositiu policial s’allargarà durant tota la Setmana Santa.

L’equip de govern del municipi d’Alcanar, al Montsià, han optat per una estratègia similar a la dels caps de setmana anteriors i s’han bloquejat els accessos principals als nuclis urbans. Segons el regidor de Governació, Jordi Bort, s’han registrat molt poques sancions. A tall d’exemple, ha indicat que del centenar de requeriments fets dissabte, una setantena eren veïns d’Alcanar Platja i al voltant de la trentena tenien una justificació. “S’ha sancionat uns tarragonins que es dirigien cap a Elx, però hi ha molt pocs casos que vinguessin a les Cases“, ha precisat Bort.

A banda, el regidor ha volgut aclarir el malestar generat entre la població a les xarxes socials per l’increment d’afluència als comerços i supermercats de la localitat. Bort ho ha atribuït al fet que molts veïns d’Alcanar Platja, que habitualment compren per proximitat a supermercats més grans de Sant Carles de la Ràpita, ara estan comprant a les Cases d’Alcanar. Amb tot, ha demanat la col·laboració ciutadana per detectar casos de residents que s’hagin instal·lat a les segones residències, després de rebre una vintena de trucades per alertar de possibles casos.

Autor: