La crisi del coronavirus ha començat a disparar l’atur aquest mes de març a les comarques de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona en 2.947 persones, el que representa un 6,07% més respecte al mes anterior, i eleva la xifra total de desocupats en 51.513 persones, segons les dades que ha donat a conèixer el Ministeri de Treball. En comparació amb el mateix mes de l’any passat, l’atur ha crescut en 2.999 persones, en concret, un 6,18% d’increment. De les 51.513 persones aturades, 22.316 són homes i 29.197 dones. En relació a l’edat, del global de desocupats, 4.520 són menors de 25 anys. La contractació s’enfonsa i cau fins a un 20,85%. Les dades, a més, no comptabilitzen encara el gruix d’ERTO presentats per la crisi de la covid-19.

La immensa majoria dels desocupats pertanyen al sector serveis, precisament un dels més tocats per l’estat d’alarma per la covid-19 -perquè és on hi ha comerç i hostaleria. De les 2.947 persones que s’han quedat sense feina, 2.022 treballadors eren del sector serveis. Molt per darrere el segueix la construcció, amb 556 llocs perduts; la indústria, amb 307 treballadors menys; i l’agricultura, amb 41 menys. D’altra banda, s’han registrat 16.859 contractes, un 20,85% menys que el mes anterior (-4.442). En comparació a la resta de Catalunya, la demarcació de Tarragona és on s’ha registrat més atur durant aquest mes de març, segons l’estadística del Ministeri.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.