El Comité Olímpic Internacional es va rendir davant la pandèmia del coronavirus i cerca noves dates, un dilema que espera resoldre en el termini d’un mes. Avui ha admés per fi que és probable que els Jocs Olímpics no se celebren a Tòquio del 24 de juliol al 9 d’agost. Així ho ha decidit aquest matí el COI en una reunió telemàtica d’urgència del seu Executiu convocada des de Lausana (Suïssa).

El COI es dóna un termini d’un mes per a determinar quines són les més adequades. Tres són els escenaris possibles: retardar-los a la tardor, portar-los a 2021 o a 2022. El Govern japonés també tindrà molt a dir. I cal resoldre barreres d’assegurances, instal·lacions, cost de personal… el Japó havia invertit uns 35.000 milions d’euros en la cita (sumant infraestructures) i el pressupost és organització és d’uns 12.000.

L’esdeveniment havia de tenir lloc del 24 de juliol al 9 d’agost i la pressió per part dels diversos comitès i federacions ha estat molt gran, ja que no volien exposar a cap perill als seus esportistes. Així doncs, el COI, que encara no ha fixat cap data per a la celebració dels Jocs Olímpics, se centra completament a pensar en què finalitzi la pandèmia i en res més, de moment.

La remera ampostina Aina Cid, que tenia el passaport assegurat per a la cita olímpica juntament a la seva companya Virgina Díaz, o l’atleta Llorenç Sales entre molts d’altres, tindràn que esperar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.