El passat 15 de març, els associats de la Federació catalana de passions es van reunir per videoconferència, d’urgència, en conseqüència de l’emergència sanitària i les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya. A la reunió es va decidir, per unanimitat, que per se suspenien les representacions de la temporada 2020 de les passions que formen la Federació fins nou avís.

El fet de no cancel·lar del tot la temporada és a la feina que s’ha estat fent per part de col·laboradors, tècnics i actors despresa de molts mesos de feina. A més, el vicepresident de la Federació, Jordi Carapuig, ha afirmat a Canal Terres de l’Ebre que la cancel·lació total pot comportar unes pèrdues de gairebé 500.000 euros a les 10 passions que formen part de la Federació. Carapuig recorda que es tracta d’entitats sense ànims de lucre, pel que tot el que recapten s’ha d’invertir en l’entitat. Per això, des de les passions pretenen continuar lluitant i arribar fer alguna representació, encara que sigue testimonial.

Esta parada ha arribat just quan les passions estaven a punt d’obrir el teló i ja havien fet una important despesa en publicitat, direcció, arranjaments, decorats nous, vestuari… “La inversió a les passions ja l’hem fet. Si això hagués vingut al novembre ja no fas la inversió i et quedes com estaves. Ara mateix estem tots en pèrdues i esperem que es pugue solucionar” ha concretat Carapuig.

Les Passions de les Terres de l’Ebre

A les Terres de l’Ebre, la mesura afecta tres passions: la Passió d’Ulldecona, la Passió de Vilalba dels Arcs i la Passió de la Cava. Mossén Joan Guerola, president de l’Associació La Passió de la Cava, ja ha anunciat que la seua representació es postposa fins maig.

A més de les tres ebrenques, la Federació Catalana de Passions està integrada per les “Passions” de Cervera, Esparreguera, Llinars de Vallès, Mataró, Olesa de Montserrat, Vila-Sacra i Vilassar de Mar.

 

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.