Des del març fins al setembre es portaran a terme diverses visites guiades a l’illa de Buda en bicicleta. Excursions molt adequades al turisme familiar, en grups reduïts i guiats sempre per tècnics especialitzats. Durant la visita, a part de l’entorn natural típic del Delta de l’Ebre, es podrà conèixer el valor ecològic de Buda, la seva fragilitat, la seva bellesa i la importància que té a nivell ambiental, paisatgístic i tradicional.

Les visites a l’illa de Buda, prèvia inscripció a través del punt d’informació turística de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, es desenvoluparan els dies 21 i 22 de març, 25 i 26 d’abril, 16 i 17 de maig i 5 i 6 de setembre. Les sortides s’iniciaran a les 9 hores del matí a la finca del Violí (espai natural gestionat també pel Parc Natural del Delta de l’Ebre, molt adequat per connectar plenament amb la natura passejant o en bicicleta i observar i fotografiar la diversitat d’avifauna de la zona). Des d’allí, el grup passarà al Mirador de Migjorn des d’on es podran fer una idea del valor i situació de l’illa de Buda i la resta d’espais naturals que l’envolten, donades les magnífiques vistes que ens ofereix l’alçada del mirador. Tot seguit, i sense deixar la bicicleta, la selecta excursió, s’endinsarà a l’illa de Buda. Després d’un immillorable recorregut, s’oferirà un avituallament amb degustació de productes típics del Delta i una petita mostra cultural o tradicional del territori.

En definitiva, una experiència de turisme familiar sostenible i desestacionalitzada que pretén oferir i conservar un dels millors actius turístics: el nostre entorn natural, la nostra Illa de Buda.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.