La mortalitat a les carreteres catalanes entre el gener i el febrer s’ha incrementat un 17% respecte a l’any passat. En total, de l’1 de gener al 29 de febrer, 21 persones han mort en 17 accidents, 3 més que l’any passat, quan van perdre la vida 18 persones. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut un descens del 5,6% respecte al 2019. Segons les dades del Servei Català de Trànsit, el 71% dels morts s’han produït en cap de setmana o festiu (15 de les 21 víctimes mortals) i, d’aquestes, 9 van tenir lloc en dissabte. La concentració d’accidents mortals en cap de setmana és una tendència que es manté des de l’any passat. Les xifres no inclouen els dos morts de l’accident d’aquesta matinada a Lloret de Mar (Selva).

Pel que fa als col·lectius vulnerables, durant aquest mes de gener han mort dos motoristes, un ciclista i dos vianants. Quant a l’edat de les víctimes mortals, la franja d’edat que ha sumat més morts a la carretera és la de 45 a 54 anys, amb 8 víctimes.

Morts per demarcacions

Pel que fa a les víctimes mortals per demarcacions, Barcelona encapçala la llista, amb 8 dels 21 morts a Catalunya. Aquestes 8 víctimes mortals suposen, de fet, un augment considerable respecte al mateix període de l’any passat, en què van perdre la vida dues persones en aquesta demarcació.

Girona i Lleida, amb 4 i 3 víctimes mortals respectivament, es mantenen amb les mateixes xifres que l’any passat. Per últim, la demarcació de Tarragona presenta una reducció del 33% en el nombre de morts, i ha passat de 9 l’any passat a 6 aquest any.

Autor: