Ni el Carnaval, ni el fet d’enfrontar-se al darrer classificat de la lliga va despistar als jugadors de Llorenç Vericat en l’importantíssim enfrontament on no podien fallar per apropar-se un xic més a l’objectiu de la permanència a la categoria nacional, on debuten històricament aquesta temporada. Són dues victòries consecutives que lluny fan quedar les dues derrotes que van fer aparèixer els “fantasmes” abans del partit que els va enfrontar la setmana passada al Volei Olot. Un triomf que els va armar de moral i que volien ratificar amb un triomf davant el coer i ja descendit equip de l’Aula.

Mentalitzats van saltar a la pista per imposar-se de forma contundent després d’un primer set que es resolia de forma autoritària per als del Baix Ebre que s’imposaven per 25 a 14. Aquest fet, el de veure’s tan superiors, els feia relaxar en excés a la segona mànega. Els errors en les col·locacions i les rematades els van passar factura, arribant a un final ajustat que igual que al partit d’anada a la pista de l’Aula es va resoldre favor dels barcelonins que estaven més encertats en els punts decisius i resolien amb un 23 a 25. Toc d’atenció per als locals. Amb el partit anivellat a un set es tornaven a endollar al partit i sortien decidits a resoldre per la via ràpida al tercer set. Un fet que es posava de manifest al tercer parcial que tornava a caure de forma àmplia per als de Vericat per 25 a 16.

Amb el partit encaminat, tocava no relaxar-se de nou com havia passat al segon set. Amb la lliçó apresa, anaven guanyant avantatge en el marcador fins al punt de tenir fins a set pilotes de partit que van poder tancar amb el 25 a 17, que segellava una victòria davant una afició entregada.

Estan ara mateix a una diferència de 10 punts respecte a l’Encamp d’Andorra quan resten 12 punts per disputar-se. Tot i que no hi ha res definitiu matemàticament, si més no podríem dir que la salvació virtual és un fet. La primera opció de certificar-ho serà dissabte vinent a la pista del Natació Sabadell a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Serà un partit on els de Roquetes tenen més a guanyar que a perdre, davant el tercer classificat de la lliga.