El militant de la Forja Jovent Revolucionari del Baix Ebre i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de la URV, Arnau Martí, ha estat alliberat aquest dimecres a la tarda després de declarar al Jutjat de Guàrdia de Tarragona. Se li imputen delictes de desordres públics, d’atemptat contra els agents de l’autoritat i de coaccions, durant les protestes que es van produir entre el 14 i el 18 d’octubre a Tarragona arran de la sentència del Suprem contra els líders del Procés.

La Policia Nacional, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, van detenir a Arnau Martí aquest dimarts. Els cossos policials asseguren que el jove és un del “líders dels disturbis produïts a Tarragona”. 

La investigació es va iniciar des del CECOR provincial, òrgan que coordina les tasques policials dels cossos de seguretat a la demarcació de Tarragona. Actualment, el cas es troba en fase d’instrucció.

La Forja va organitzar una concentració davant de la Comissaria de la Policia Nacional de Tarragona ahir des de les 9.00 hores fins que van alliberar a Martí.

 

Un altre militant de la Forja, pendent de judici

El militant de la Forja de la Ribera d’Ebre i portaveu d’aquesta organització juvenil a nivell nacional, Maurici Sabater, serà jutjat el 9 de març pel tall de l’AP-7 a l’Ampolla el 21 de febrer, durant la convocatòria de vaga general pel començament del judici contra l’1-O. Maurici s’enfronta a dos anys de presó per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Davant dels jutjats de Tortosa, en una roda de premsa el dissabte passat sobre el seu cas, el jove va assegurar: “Defensem que va ser una mobilització del tot pacífica i en la qual els únics moments de tensió que es van poder generar va ser precisament pels agents de l’ARRO”.

Al maig de l’any passat Sabater va ser cridat per testificar i es va negar a declarar al·legant que va rebre la citació mesos després però que no li van comunicar de quins possibles delictes se l’acusaven.

La Forja organitzarà una concentració en suport a Sabater el dia del judici davant els Jutjats de Tortosa, a les 10 hores del matí.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=XgUG-YoDE20[/embedyt]

 

FOTO: Júlia Santapau Jardí

 

Autor:

Periodista