Aquest dilluns 17 de febrer Ràdio Ràpita estrena nova programació amb noous espais radiofònics i imatge gràfica. D’aquesta forma, la ràdio municipal de la Ràpita vol continuar sent el referent radiofònic dels rapitencs i rapitenques, reforçant la seva aposta per la informació local i obrint els micròfons a més col·laboradors i més àmbits de la cultura. 

Els canvis s’han anunciat durant l’acte de celebració del Dia Mundial de la Ràdio que ha tingut lloc aquest dijous 13 de febrer a l’Auditori Sixto Mir. La festa ha consistit en un programa de ràdio en directe, que ha comptat amb entrevistes, música i la participació del públic. 

Durant l’acte s’han presentat un per un els espais radiofònics de la nova graella. En grans línies, es reforcen els espais informatius, amb seccions pròpies d’esports i cultura, i es blinda la vessant musical de la ràdio. A les altres franges, es mantenen els col·laboradors actuals i s’incorporen quatre de nous amb programes musicals, culturals i divulgatius. 

La segona part de l’acte pel Dia Mundial de la Ràdio ha tingut un caire més festiu i musical, amb la presentació del cartell de la 4a edició de Ràdio Ràpita Extra i l’actuació de dos dels participants de l’anterior edició. 

Ràdio Ràpita Extra, que tindrà lloc aquest dissabte 15 de febrer a l’Església Nova, té com a objectiu apropar la ràdio a la ciutadania. Per fer-ho, durant tot el matí s’emetrà en directe la programació habitual de Ràdio Ràpita a peu de carrer i durant la tarda, s’obrin els micròfons a diferents discjòqueis i selectors musicals de la Ràpita i d’altres punts de Catalunya que comparteix passió per la ràdio. En total seran nou actuacions que s’allargaran fins a la 1 del matí. 

 

Nova programació de Ràdio Ràpita

De dilluns a divendres: 

8.30 – 10.00: Bon dia, amb Sílvia Berbís i Hernan Subirats. Programa informatiu local. Inclou la nova secció magazine El rossegall. 

10.00 – 11.00: Bon dia, amb Hernan Subirats. Programa magazine amb col·laboracions sobre temàtiques diverses (joventut, cuina, cultura…) 

11.00 – 13.00: La Torreta, amb Roger Martí. Programa musical. 

13.00 – 14:00 L’Informatiu de Ràdio Ràpita, amb Sílvia Berbís. 

13:20 – 14:00 Espai magazina amb L’Entrevista i seccions del col·labordors. Els dilluns, amb el programa esportiu a càrrec de Fernando Garcia, i el dijous amb l’espai Culturàpita de Pau Lleixà. 

Altres espais d’aquesta franja seran La xarradeta, amb els avis i àvies del Centre Vima, La Ràpita 365, programa de turisme amb Jordi López; Navegant pel Museu, tota l’actualitat del Museu de la Mar de l’Ebre amb Àngel Pasqual; Club de lectura 

infantil, amb Roser Subirats; i Cada dia escribo un libro, prgroama de literatura amb 

Eduardo Margaretto, Miquel Reverte i Eva Mascarell. 

14.00 – 14.30: Informatiu de la Xarxa 

14.30 – 16.00: Ràpita FM. Radiofòrmula (selecció tranquila). 

16.00 – 17.00: Club 48 amb Paco Martí. El programa musical més veterà de la graella. 

17.00 – 18.00: Hob Nobs, amb Fernando Garcia. Programa musical. 

18.00 – 20.00: Ràpita FM. Radiofòrmula. 

20.00 – 21.00: En aquesta franja s’emetran els programes del col·laboradors locals: 

  • L’esport en blanc i blau, tertulia esportiva amb Fernando Garcia. 
  • Paradigma Musical, amb Alfredo Vidal. Programa de música reivindicativa. 
  • Sèrie R, amb Gabi Vega. Programa de sèries de televisió. 
  • Ruta 66, programa musical de la Xarxa 
  • Estrenes, programa de cinema de la Xarxa 

21.00 – 22.00: L’informatiu de Ràdio Ràpita (reemissió). 

22.00 – 7.00: Ràpita FM. Radiofòrmula 

En cap de setmana: 

6.00 – 10.00: Lo Tocadiscos, radiofòrmula. 

10.00 – 11.00: Connexió 80, amb Joel Pasqual i la música que va sonar als vuitanta. 

11.00 – 13.00: La sentina, amb Miquel Sancho. Programa musical. 

13.00 – 14.00: Top Ranking, programa musical de música reggae. 

I els diumenges, d’11.00 a 14.00, la retransmissió radiofònica dels partits de la UE Rapitenca, amb Fernando Garcia i Martí Garcia. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.