L’Agència Catalana de Turisme presentarà aquest divendres el programa europeu de Slow Tourism que es desenvoluparà a Ribera d’Ebre. Cal destacar que totes les experiències pilot que formen part d’aquest projecte d’àmbit europeu han de basar-se en una tipologia de turisme responsable i sostenible que posa èmfasi en promoure i involucrar les economies locals per tal de donar a conèixer experiències turístiques culturals i naturals, tot respectant els llocs visitats.

Aquesta jornada, que tindrà lloc a Vinebre, constarà d’una primera part on es presentarà el projecte als diferents actors de la comarca, tant públics com privats, per explicar-los el funcionament del projecte, com poden participar en la creació d’aquest nou producte, quins elements clau han de tenir, quins són els objectius del projecte  i finalment quins beneficis pot significar. Seguidament, es realitzarà una dinàmica de treball on els assistents podran aportar les seves idees i visions sobre el seu territori i els productes turístics a crear. La jornada acabarà amb una posada en comú dels resultats i una lectura de les conclusions que marcaran els primers passos a seguir en la creació d’aquests nous productes Med Pearls a la Ribera d’Ebre.

El projecte està adreçat a “Destinations Management Companies” (DMCs) que tinguin capacitat per crear productes Slow Tourism, i a start-ups locals i emprenedors que puguin desenvolupar solucions TIC per integrar-les en els nous productes Med Pearls.

 

Serveis informatius Ebredigital.cat