Més de 150 voluntaris i voluntàries de Sant Jaume d’Enveja i d’altres pobles del Delta han recollit 8 tones de brossa a les platges de Buda i Migjorn aquest dissabte passat, després dels efectes del temporal Glòria. Mentre els grans netejaven, els més petits dibuixaven, a la sorra de la platja de Buda, la silueta del  Delta i escrivien el missatge: “SOS EUROPA”.

Aquest missatge s’ha extret de la breu conferència que ha marcat l’inici d’aquesta jornada de voluntariat sobre la conservació d’espècies amenaçades al litoral del delta de l’Ebre, especialment de flora i concretament, sobre el Limònium. A càrrec de Rafel Sánchez Navarro. doctor en Ecologia i Conservació d’Ecosistemes Aquàtics, i coordinador d’Espanya del Grup d’Examen CientíficoTécnic del Conveni Ramsar. Sánchez ha remarcat la necessitat de protegir la morfologia actual del litoral deltaic si es vol donar compliment a les directives europees de conservació d’hàbitats naturals i de fauna i flora silvestres.

El parc natural del Delta de l’Ebre i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja han agraït la participació i el treball de tots els voluntaris, entre els quals hi havia menors estrangers dels centres del municipi; representants d’entitats de Sant Jaume d’Enveja i d’altres pobles del Delta; i regidores i regidors de tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament. La Cambra Arrossera del Montsià ha obsequiat al voluntariat amb un paquet d’arròs.

 

Serveis informatius Ebredigital.cat