El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha constituït la comissió de Salubritat per al seguiment de la lluita contra el mosquit al delta de l’Ebre. La comissió comptarà amb un pressupost superior al dels últims anys, però sense arribar a ser l’òptim per al bon funcionament del servei.

Els principals eixos que es plantegen en la lluita contra els mosquits són: la capacitat per a realitzar tractaments antilarvaris en un total de 4.000 hectàrees en espais naturals; la possibilitat d’incrementar amb un els tractaments que es van fent als arrossars; i la possibilitat d’adquirir unes instal·lacions que englobin tot l’equipament tècnic i operatiu per al control dels mosquits, com són el laboratori, oficines, hangar, una pista d’enlairament d’avionetes, etc., equipaments que, ara per ara, són bàsics per tal de donar la resposta adequada davant l’aparició de larves de mosquits en aquest territori.

La vicepresidenta de l’àrea de Salubritat del COPATE, Mercè Pedret, ha delegat la coordinació d’aquesta comissió a l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ja que per la seva experiència com a vicepresident d’aquesta àrea els últims anys i la seva proximitat a aquest territori en concret, podrà facilitar la gestió política d’aquest servei. A més, es van presentar els resultats de la passada campanya de control dels mosquits, i es va exposar el plantejament de la nova campanya.

La constitució de la comissió de Salubritat ha tingut lloc aquest divendres a l’Ajuntament de Deltebre  i ha comptat amb la presència del president del COPATE, Joan Alginet; la vicepresidenta de l’àrea de Salubritat, Mercè Pedret; i alcaldes i representants dels set ajuntaments del delta de l’Ebre afectats per la problemàtica dels mosquits.

 

 

Serveis informatius Ebredigital.cat