Aquest dissabte, 1 de febrer comença la setena edició d’Eufònic Urbà a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. A les 19:00 tindrà lloc la inauguració de l’exposició Tonalitats afectives, una mostra que recull algunes de les instal·lacions que es van poder veure a les Terres de l’Ebre el passat estiu i d’altres de noves. L’acte consistirà en una visita comentada a càrrec d’alguns dels autors de les instal·lacions.

  • Aquaphoneia, dels canadencs Navid Navab & Michael Montanaro, una impressionant instal·lació que juga amb les vibracions de la veu i l’aigua destil·lades.
  • Artificial Remnants i Neural Zoo de Sofia Crespo, un treball basat en la creació a través d’estructures neobiològiques.
  • Thread of Fate i Myopia for the Future, de Raquel Meyers, una instal·lació que explora el potencial creatiu de la tecnologia vintage i l’obsolescència programada.
  • Phase Transition, de Kathy Hinde, una instal·lació que amplifica el so del desgel en una mena de banda sonora del canvi climàtic.
  • Piedras del camino, d’Oscar de la Fuente, el paisatge sonor del Delta transmès a través de les pedres extretes del camí natural d’Amposta fins la desembocadura.
  • Aresta de Marc Vilanova, una simfonia musical i lumínica de vuit saxòfons autònoms.

Aquesta exposició instal·lada a la segona planta de l’Arts Santa Mònica es podrà visitar fins al 29 de febrer.

El cap de setmana vinent, 7 i 8 de febrer tindran lloc les actuacions musicals audiovisuals, performances, accions sonores i presentacions a càrrec de NSDOS, que és novetat a l’Eufònic Urbà, i de Clara Brea, Jordi Salvadó, Sam Aaron, dvdv, Balfa i William Luke Valerio que ja van actuar a l’Eufònic de les Terres de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.