L’empresa Balfegó ha informat a la direccció general de Pesca de la Generalitat que el pas del temporal Glòria “sembla ser” que ha provocat “pèrdues importants” de tonyines vermelles de les piscifactories ubicades davant la costa de l’Ametlla de Mar.

L’empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina vermella de l’Atlàntic i el Mediterrani, en un comunicat que ha fet públic aquest dimarts, explica que encara no ha pogut determinar el nombre d’exemplars de tonyina vermella afectats a conseqüència de la borrasca Glòria. La companyia indica que va iniciar les tasques de verificació de l’estat de les seves instal·lacions immediatament després del pas de la borrasca, però “l’escassa visibilitat sota l’aigua, de tot just una braça, no permet comptabilitzar, de manera precisa l’impacte en el nombre d’exemplars després del pas del temporal”.

D’altra banda, l’empresa també ha informat que, segons els seus primers càlculs i els exemplars trobats a la costa, el nombre de tonyines vermelles mortes “no és molt elevat”, i que “la majoria van escapar vives per la part superior de les seves instal·lacions a causa del fort onatge provocat per la borrasca Glòria”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.