La directora de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Ramon, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, han presidit aquest dijous la Mesa Institucional del Circuit de Terres de l’Ebre per a l’Abordatge de la Violència Masclista.  En aquesta reunió, les persones membres han signat el nou del Protocol per a l’abordatge de la violència masclista de les Terres de l’Ebre, on s’ha actualitzat les dades demogràfiques, la normativa, les fitxes dels serveis, i el nombre de dones ateses pels diferents serveis.

El Protocol actualitzat és el document que guia des de fa una dècada el treball de les persones professionals que atenen les dones que travessen situacions de violències masclistes. I va ser el primer protocol que es va desplegar a Catalunya, tot donant compliment a la Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

La directora de l’ICD ha destacat “la formació realitzada a cada territori sobre l’impacte de les violències masclistes en les dones amb discapacitat”, i ha anunciat “un nou curs semipresencial de capacitació per a l’abordatge de les violències masclistes que facilitarà la formació a les persones tècniques de tot el territori amb continguts plantejats des d’una perspectiva interseccional i de treball en xarxa per abordar les violències masclistes en els àmbits de la parella, familiar, laboral i sociocomunitari”.

També hi ha intervingut la coordinadora territorial de l’ICD, Carme Valls, qui ha explicat tots els projectes que es preveu dur a terme en els propers mesos en la lluita contra la violència masclista a les Terres de l’Ebre i ha exposat la feina feta pel circuit territorial de violència masclista des de la darrera mesa institucional.

El Circuit per a una intervenció coordinada contra la violència masclista de les Terres de l’Ebre estableix els seus itineraris d’atenció a les dones que pateixen violència, coordinant-se amb els nivells locals, comarcals, intercomarcals i nacional.  Entre les feines que desenvolupa destaquen el Mapa de recursos i els plans formatius específics per als diversos cossos professionals. Hi participen activament els ens locals, els grups de dones i les persones professionals implicades en l’abordatge de la violència masclista per contribuir a l’erradicació de la violència masclista a partir d’un model d’intervenció que situa les dones com a subjectes actius de l’atenció.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.