Immillorable retorn a la competició per al Cantaires Tortosa i el Bàsquet Rapitenc que se situen colíders dels dos grups de territorial de bàsquet, resolent els duels de forma ajustada davant el Pare Manyanet B (69-63) i davant el Constantí al grup segon per 65 a 68. En la jornada que tancava la primera volta del campionat de lliga els tortosins s’emparellen amb l’Àguiles al capdamunt de la classificació amb 22 punts, mentre els mariners se situen en primer lloc a la taula classificatòria amb 21 punts, els mateixos que té el Morell que compta amb un partit més disputat.

Després de l’aturada per Nadal el conjunt de Clàudio Prieto tornava a la competició afrontant un duel contra un rival directe a la classificació que ho va posar de manifest arran d’un primer quart que acabava amb un ajustat 13 a 11. Al segon quart es van posar les piles i fruit de l’encert anotador i una defensa més ferrea tancaven el descans amb deu punts de marge amb el 43 a 26. Al segon temps la relaxació va fer acte de presència i els reusencs feien perillar els vint punts de marge tot i que els tortosins sabien administrar la renda per sumar la desena victòria que els deixa emparellats amb l’Àguiles al capdamunt de la classificació. De la resta de la jornada la Sénia-Stockplus caia derrotat àmpliament a la pista del Teresianes B per 79 a 54. Els duels del Móra d’Ebre davant el Carme Bàsquet i la visita de l’Ametlla de Mar a la pista del Sant Pere i Sant Pau, quedaven ajornats.

En l’altre grup el Rapitenc va haver de remuntar a la pista del Constantí després d’un primer quart que acabava amb un 21 a 13 desfavorable. La reacció dels mariners no va arribar fins a la represa quan li donaven la volta al partit amb un parcial de 10 a 19 al tercer quart, després d’haver marxat al descans amb un 37 a 30. Un darrer quart anivellat li va acabar significant al conjunt de la Ràpita poder encadenar la desena victòria a la lliga que el situa provisionalment com a líder del grup, emparellat a punts amb el Morell B que compta amb un partit més disputat a hores d’ara. En l’altre compromís de la jornada el Bàsquet Alcanar caia en el darrer quart de partit per cinc punts de diferiència (71-66) en un partit que manava al descans per tres punts de marge amb el 29 a 32. L’altre duel d’aquesta darrera jornada de lliga quedava suspès entre la Selva B i el Pitbox Amposta.

En l’inici de la segona volta del campionat el Cantaires Tortosa rebrà la visita del Salou C diumenge a partir de les 19 hores de la tarda al pavelló del Temple, mentre el Bàsquet Móra d’Ebre i la Sénia-Stockplus disputen el derbi comarcal de la jornada a partir de dos quarts de vuit del vespre de dissabte. En l’altre duel de la tretzena jornada de lliga el Bàsquet l’Ametlla de Mar rebrà la visita al pavelló de la Cala del Teresianes B a partir de les 17 hores de la tarda de diumenge. En l’altre grup el líder el Bàsquet Rapitenc visita la pista de l’Arboç a partir de les 20 hores del vespre de dissabte, mentre els altres dos compromisos dels rivals ebrencs han quedat ajornats.