Multitudinària cavalcada de Reis a Tortosa la que s’ha viscut a Tortosa, que com ve sent habitual els darrers anys s’ha convertit en una referència per als més jóvens i els no tan jóvens. Més de 15.000 persones segons les estimacions de la Policia Local, s’han donat cita aprofitat el bon temps que ha fet durant la jornada on s’han repartit més de 1.500 kg de caramels i on han participat més de 400 voluntaris.

En les cares dels xiquets i xiquetes es podia veure la il·lusió i la incredulitat per veure de prop als tres reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar que a les 17.30 hores de la tarda han fet acte de presència damunt del vaixell ‘lo Sirgador’ i que els ha desembarcat a l’embarcador del mercat municipal on els esperava l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, al costat del consistori municipal i una munió de gent que els han donat una càlida rebuda en l’arribada a la capital del Baix Ebre.

Els esperaven els autobusos de la Hife per traslladar-los a l’altra banda del riu on, com és habitual, han fet l’ofrena al nen Jesús al pessebre vinent instal·lat a l’església del Roser. Des d’allí, han marxat cap a la plaça de l’ajuntament on Roigé els ha fet entrega de les claus de la ciutat i el rei Melcior i la mateixa alcaldessa han dirigit unes paraules als nens i nenes que estaven esperant que comencés una cavalcada que ha durat al llarg d’hora i mitja.

A les 19 hores, s’han obert les portes de la gran pista de circ de ‘Dreamland’ amb Dumbo de protagonista d’excepció que ha guarnit la cavalcada tortosina. Sobre les 17 carrosses i estructures mòbils que formaven part de la comitiva reial i acompanyats de música i cantants en directe de totes les entitats culturals de la ciutat, la Banda de Música de Tortosa i els membres de l’escola municipal de teatre de la capital del Baix Ebre, es podien trobar als personatges de la pel·lícula: l’amo del circ Max Medici, Holt Farrier i els seus fills Milly i Joe, l’empresari multimilionari V.A. Vandevere o l’artista aèria Colette Marchant, han fet gaudir als més menuts de la màgia del circ i de la cavalcada que ha fet el trajecte habitual dels darrers anys fins al passeig central del parc municipal on els tres Reis Mags d’Orient han començat a lliurar els primers regals d’una nit que es preveu llarga.