El PP presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional per la “congelació” de les pensions, després que el govern espanyol decidís que ajornava la pujada fins a la formació d’un nou govern a Espanya. El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat en un tuit aquest diumenge la decisió perquè “els pensionistes no poden ser ostatges de les negociacions amb els independentistes”. El diputat i vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha assegurat que la seva formació “no ho consentirà” i ha acusat Sánchez de “mentir” quan va afirmar que revaloritzaria les pensions.
Montesinos ha insistit que els barons socialistes haurien de “trencar el silenci” davant les converses amb ERC i abandonar el “silenci còmplice” davant aquesta “negociació opaca”. A més, ha retret als socialistes que “prefereixin negociar” amb els independentistes que amb el PP, agafant-se a les paraules del dirigent del PSC José Zaragoza en una entrevista al diari ‘Ara’, que va afirmar que se sentien “més còmodes” parlant amb els republicans que amb els de Casado.
El popular també ha dit que Sánchez sap que té una altra via alternativa, que és “trucar a la porta de Ciutadans i incloure en les negociacions a Navarra Suma”. Així, ha dit, li sortirien els comptes, però “ha deixat clar que vol pactar amb ERC i Unides Podem”.Finalment, ha exigit explicacions al govern espanyol per l’incident diplomàtic a l’ambaixada de Mèxic a Bolívia on hi ha refugiats membres del govern d’Evo Morales. “Sánchez continua amagat a la Moncloa, però on estan les ministres Calvo i Robles?”, ha qüestionat Montesinos.

Autor: