El PP ha criticat “l’opacitat” del líder de PSOE, Pedro Sánchez, en les seves negociacions amb ERC per la investidura i ha avisat que “el futur d’una nació no es pot decidir mai a la presó amb un delinqüent”, en referència al líder d’ERC, Oriol Junqueras. El vicesecretari de Participació dels populars, Jaime de Olano, ha assegurat aquest dissabte que el govern de Sánchez va arribar “prometent transparència” i ara “s’ha convertit en el més opac de la democràcia“. “No compareix per dir què està disposat a cedir i què negocia amb Junqueras”, ha carregat el popular, que també retreu que no expliqui als pensionistes “perquè els va enganyar quan prometia una pujada de pensions”, l’endemà que el consell de ministres decidís que es faria efectiva quan hi hagués govern, o que no comparegui pel cas dels ERO d’Andalusia.

El PP espera que la Junta Electoral Central (JEC) inhabiliti d’immediat el president del Govern, Quim Torra, i defensa “l’ofensiva legal i política” endegada per assegurar que “les sentències es compleixen a Espanya, independentment de qui sigui la persona condemnada”. A més, de Olano també ha reclamat que Junqueras no tingui la condició d’eurodiputat i ha criticat les “pressions” del govern espanyol a l’Advocacia de l’Estat perquè faci de “defensor de Junqueras” en el seu informe en relació a la immunitat del líder dels republicans.

El vicesecretari de Participació del PP també ha lamentat que el dirigent del PSC José Zaragoza hagi admès, en una entrevista al diari ‘Ara’, que se senten més “còmodes” pactant amb ERC que amb el partit de Pablo Casado: “És la prova de cotó que el PSOE mai ha volgut pactar amb el PP”, s’ha queixat de Olano, que ha acusat Sánchez de “llençar-se als braços dels independentistes que han donat un cop d’estat”.

Autor: