Ciutadans espera que la Junta Electoral Central (JEC) acabi inhabilitant el president del Govern, Quim Torra, com han demanat des de les seves files i el PP. La JEC pot estudiar en la reunió del 3 de gener el recurs a la decisió de la Junta Electoral Provincial de Barcelona de no inhabilitar Torra fins que sigui ferma la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el condemna per desobediència. El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco ha dit que faran “tot el possible” perquè la inhabilitació sigui efectiva i així el president de la Generalitat “deixi de generar aquest clima de crispació a Catalunya”. Així, ha defensat el seu dret com a formació “d’acudir a totes les instàncies que permetin l’aplicació del dret” i ha garantit que respectaran la decisió, els doni o no la raó.

Martín Blanco ha celebrat que si la JEC els dona la raó, Torra “hauria de deixar el càrrec, que és el que hauria d’haver passat des del primer moment”. I és que Cs creu que Torra “estava inhabilitat des del primer moment per l’actitud contra els no nacionalistes” i que ara la seva “inhabilitació moral quedaria confirmada per la inhabilitació judicial”.

Cs creu que la inhabilitació ha de ser “ferma”, tot remetent-se a la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El diputat de Cs ha dit que, com que la Junta Provincial no els ha donat la raó en el seu recurs, ho han “acceptat” i ho han recorregut a la JEC. “Considerem fonamental que se’ns permeti i respecti el nostre dret a acudir a totes les instàncies”, ha argumentat Martín Blanco, que en cap cas creu que estiguin “recargolant” la llei, interposant aquest recurs.L’endemà de l’alliberament de dos membres del CDR empresonats en el marc de l’Operació Judes, Cs ha recordat que “no hi ha cap canvi processal” i que continuen acusats de terrorisme. Martín Blanco ha dit que des de la formació taronja van respectar l’ordre de presó preventiva i que ara també respecten la llibertat sota fiança, però ha advertit que “no hi ha res definitiu”. En aquest sentit, ha expressat que, tot i que han estat alliberats per ara, veu “inacceptable” que des del Parlament s’aplaudís a “presumptes terroristes”. Per això ha insistit a exigir al president del Govern, Quim Torra, que “no aplaudeixi presumptes delinqüents, sigui per corrupció o per terrorisme”.

Autor: