L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha convocat per aquest dilluns, 30 de desembre, un ple de caràcter extraordinari i urgent per aprovar, entre altres punts, el pressupost per a l’exercici de 2020. A hores d’ara, la proposta de comptes només compta amb els vots favorables dels tres regidors del PSC, un suport insuficient per poder-los tirar endavant.

Els set integrants de l’equip de govern (Junts per Tortosa) i els tres socialistes sumen 10 vots dels 21 de la Corporació. Movem Tortosa, ERC, Ciutadans i la CUP (11) es mantenen en el vot contrari i de moment cap dels quatre ha anunciat un canvi de posicionament.  Només que es produís una abstenció, l’empat permetria tirar endavant la proposta amb el vot de qualitat de l’alcaldessa.

L’ordre del dia de la sessió també inclou l’aprovació del preu públic dels abonaments i entrades als espectacles de la programació estable del Teatre Auditori Felip Pedrell, per a la temporada gener-juny de 2020, i un dictamen de proposta d’acord d’establiment dels criteris a aplicar per a l’assignació individualitzada al personal al servei de l’Ajuntament de Tortosa del complement de productivitat del 0,25%, previst a l’article 3.2 del Reial Decret Llei 24/2018, de 21 de desembre, pel qual s’aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l’àmbit del sector públic.