Premiat recentment amb el premi Mañé i Flaquer de Periodisme, ‘Epíleg. 15 de enero’ explica l’arribada de les tropes franquistes a la ciutat de Tarragona i a les poblacions del voltant. Una producció que s’ha fet amb el mateix equip de ‘Tremolors: històries de la batalla de l’Ebre’, i que es podrà veure aquest dijous 26 de desembre a les 21.55h per Canal Terres de l’Ebre.

Després de la Batalla de l’Ebre, les tropes franquistes inicien l’Ofensiva de Catalunya i, a mitjans de gener de 1939, són a les portes de la ciutat de Tarragona. Hi entren el 15 de gener, i les desfilades militars, les misses de campanya i el repartiment de pa són la primera carta de

presentació dels vencedors. L’arribada de la pau, però, du associada una repressió immediata i desmesurada, i la posada en escena del nou règim. El NO-DO converteix el repartiment de menjar en la principal eina de propaganda.

On i quan es podrà veure ‘Epíleg. 15 de enero’

Aquest espai és una producció de TAC12 amb la col·laboració de Canal Terres de l’Ebre i La Xarxa de Comunicació Local, i es podrà veure el dia de Sant Esteve a les 21.55h per Canal Terres de l’Ebre, i per tot Catalunya a través de les televisions locals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.