Els Bombers de la Generalitat han extingit aquest dilluns al migdia l’incendi que ha cremat dues de les deu hectàrees d’un viver de palmeres situat al costat de la T-340, entre Deltebre i Camarles. Durant el matí han continuat treballant tres dotacions dels Bombers. Les flames, que es va propagar ràpidament a causa del fort vent que bufava a la zona, ha afectat milers d’arbres de la plantació. Un treballador de l’explotació ha assegurat que tenien unes 8.000 palmeres i la majoria han resultat afectades. En poca estona el foc es va escampar, va saltar l’àmplia sèquia sanitària –que separa els termes municipals de Camarles i Deltebre- i es va plantar al jardí d’un habitatge a l’altra banda.

El seu propietari, Carmelo Redó, veí i exalcalde de Camarles, hi tenia plantades més de 70 palmeres han resultat danyades. Confia, però, que les podrà recuperar. “Com el vent era fortíssim va arrossegar espurnes i va prendre foc aquí. Els bombers van actuar de seguida i van començar a refrescar per salvar-ho”, apunta. Molts els estris que havia al jardí han quedat però afectats pel foc, que va arribar a un bancal de tarongers i va començar a cremar un munt de llenya.

A Redó el van avisar altres veïns que s’estava calant foc cap a dos quarts de vuit. Havia estat una hora abans a la seva propietat i no havia vist res. “És estrany. No se com es va poder produir”, ha afegit. No descarta que pugui haver estar intencionat tenint en compte aquestes circumstàncies. Els Agents Rurals hauran ara d’investigar l’origen de l’incendi i determinar les seves causes. En funció del resultat de l’informe dels Agents Rurals, Redó estudiarà emprendre possibles accions legals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.