El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha advertit aquest dissabte que “la nova etapa política només es pot obrir si la política desplaça la repressió”. “S’entén o no s’entén?”, ha preguntat durant la seva intervenció al 28è Congrés d’ERC, que arriba amb la investidura del president espanyol sobre la taula i després que els republicans anunciessin que paralitzen les negociacions amb el PSOE fins que l’Advocacia de l’Estat es posicioni sobre la immunitat del president d’ERC, Oriol Junqueras, després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Aragonès n’ha exigit l’alliberament.
També ha celebrat que els darrers resultats electorals han donat a ERC “una magnífica oportunitat” per resoldre la situació política i ha revindicat el partit com al “trencaglaç dels murs del bloqueig”. “Assumim el paper de fer les escletxes”, ha dit, malgrat que qui obre camí “té esgarrinxades i és qui es cansa més”.

Autor: